Loodgieter Centrale telefoonnummer

Wat kost een dakdekker?

Vanaf de oudheid wordt het als een zegen beschouwd om een dak boven je hoofd te hebben. Het dak is een onmisbaar onderdeel van een huis en moet daarom goed worden onderhouden. Neem hiervoor een goede dakdekker in de arm.

De klussen van een dakdekker

Als het dak beschadigd raakt, moet dit zo snel mogelijk worden opgelost, anders raakt ook de dakconstructie beschadigd en worden de kosten veel hoger. Neem daarom snel contact op met een dakdekker in uw omgeving, zodat het werk zo snel mogelijk gedaan kan worden. De dakdekker is de beste keus voor veel klussen op en rond uw dak. Zijn werk omvat zowel nieuwe constructiewerken als het onderhouds- en reparatiewerkzaamheden van bestaande daken, waaronder herstel van dakgoten, plaatsing van een nieuw dak, renovatie van het dak, reparatie van het dak en vervanging van het dak.

Soorten dakbedekking

Dakpannen

Één van de meest populaire keuzes voor de dakbedekking zijn nog steeds de dakpannen. Ze zijn meestal van beton of klei en u kunt in overeenstemming met uw wensen en budget kiezen voor de één of de ander. Dakpannen bestaat in verschillende kleuren en vormen. De beste manier om over de vorm te besluiten, is door te kiezen in relatie tot de helling van het dak en het gewenste uiterlijk. Als u op zoek bent naar een goedkope dakbedekking, dan is de dakpan een goede keuze. Betonnen dakpannen zijn daarbij een stuk goedkoper dan die van klei, maar slijten ook sneller.

Leisteen

Dakbedekking kan ook in leisteen worden uitgevoerd. Leien pannen hebben een lange geschiedenis als dakbedekking. Vanwege de gunstige prijs wordt tegenwoordig vooral gekozen voor kunstleisteen. Natuurlijk leisteen is duurder, maar heeft ook voordelen. Het gaan een leven lang mee en raakt niet snel bemost.

Meer informatie over Leisteen op Wikipedia.

EPDM

Een van de nieuwste vormen van dakbedekking is EPDM, dat is gemaakt van rubber. Dit materiaal heeft veel voordelen. Het is heel gemakkelijk te leggen, gaat levenslang mee, is moeilijk te beschadigen en blijft het hele jaar te belopen. Dit is het duurste materiaal in de lijst tot nu toe, maar ook kwalitatief één van de beste. Dit is absoluut de beste keuze wanneer u op zoek bent naar dakbedekking voor een plat dak. EPDM wordt gezien als de dakbedekking op een nieuw, hoger niveau.

Zink

De zinken dakbedekking wordt voornamelijk toegepast op niet-standaard vormen. De belangrijkste reden hiervoor is omdat het materiaal erg flexibel is. Het is ideaal voor een rond of bolvormig dak. Zink heeft ook een unieke uitstraling. Een ander voordeel is dat het heel lang meegaat. Bovendien kan een zinken dakbedekking worden gerecycled. Eerder was deze dakbedekking alleen te zien op oude gebouwen, maar in de laatste jaren is het materiaal aan een kleine come-back bezig.

Soorten dakrenovaties

Dakrenovatie is een verzamelterm voor drie werkzaamheden. Ten eerste kan het bestaande dak sterk worden verbeterd door bijvoorbeeld isolatie aan te brengen en pannen en panlatten te vervangen. Ten tweede kunnen alleen kleine reparaties worden uitgevoerd, zoals het vervangen van kapotte pannen. De derde mogelijkheid is de volledige vervanging van het dak. Afhankelijk van de staat van uw dak kunt u voor één van deze vormen kiezen.

Gemiddelde kosten van een dakdekker

De prijzen zijn gemiddeld ongeveer €5.000,- voor een nieuw hellend dak, inclusief arbeid, voor een plat dak ligt dit bedrag rond de €3.000,-. Kleinere werkzaamheden kosten uiteraard minder. Het algehele niveau van de prijs hangt af van het type dakbedekking dat u kiest. Ook zijn de kosten afhankelijk van uw dakisolatie en de bereikbaarheid van uw dak. Er moet ook gekeken worden of de huidige dakconstructie in staat is om de nieuwe dakbedekking te kunnen dragen. Vergeet ook niet dat u een vergunning moet aanvragen.

Bespaartips

Als uw dak vastzit aan het dak van het naastgelegen gebouw, is het waarschijnlijk dat ook de buren nieuwe bedekking nodig hebben. U bespaart dan op bepaalde constructiewerkzaamheden. Ook wanneer u bijvoorbeeld het dak van uw schuur gelijk met dat van uw huis laat doen kunt u besparen. De prijs per vierkante meter gaat omlaag als de dakdekker alles in één keer legt.

Laat reparaties altijd zo snel mogelijk uitvoeren om verergering en dus hogere kosten te voorkomen. Soms zijn er klusjes waar je mee kunt helpen, als een professionele dakdekker begint met werken. Bespreek met uw dakdekker wat u zonder ervaring als dakdekker kunt doen, zoals het schoonmaken van het dak, het aangeven van materiaal, enzovoorts. Door de dakdekker dit werk uit handen te nemen bespaart u geld. Verder kan het een goed idee zijn om subsidie aan te vragen bij uw gemeente. Veel gemeenten stimuleren tegenwoordig duurzaamheidsprojecten, zoals zonnepanelen of groendaken. Kijk voor welke subsidies u in aanmerking komt.

Informatie over de subsidie op zonnepanelen op de site van de consumentenbond
Informatie over de subsidie op groene dakbedekking op Groenedaken.net

Isolatie is ten slotte een investering die zichzelf terugbetaalt. Door de besparing die goede dakisolatie oplevert zult u dit bedrag op de lange termijn terugverdienen. Kijk ook of deze isolatie in aanmerking komt voor subsidie op de site van de Rijksoverheid.

Gratis offerte aanvragen

Gratis – Vrijblijvend